top of page

OUTPLACEMENTTRAJECTEN, werken aan nieuw toekomstperspectief….
 

Het verschil tussen outplacement en re-integratie
De termen outplacement en re-integratie worden vaak door elkaar gehaald. Reden genoeg om ze duidelijk te onderscheiden.

 

We spreken van outplacement als een werknemer begeleid wordt naar nieuwe baan buiten de organisatie. Bij re-integratie daarentegen is de aanleiding meestal arbeidsongeschiktheid en wordt eerst gekeken naar nieuw of ander werk binnen de eigen organisatie.

 

Outplacement
Outplacement betekent dat een werknemer – binnen een bepaalde termijn- verplicht afscheid moet nemen van werken binnen de huidige organisatie. Bijvoorbeeld vanwege een reorganisatie, een arbeidsconflict, een faillissement of bij onvoldoende functioneren. Een outplacement-traject is doorgaans bedoeld voor een gezonde werknemer die van baan naar baan wordt begeleid. Samen met het outplacementbureau wordt gezocht naar passend nieuw werk voor de werknemer. In tegenstelling tot re-integratie is outplacement niet wettelijk verplicht.


Re-integratie
Bij re-integratie kan een werknemer door arbeidsongeschiktheid zijn of haar vaste werkzaamheden (tijdelijk?) niet meer verrichten. Er wordt dan eerst binnen de huidige organisatie gekeken naar passend vervangend werk. Dit traject noemen we re-integratie 1e spoor. Lukt dit niet? Dan wordt er gekeken naar een nieuwe, passende baan buiten de organisatie. Dit traject noemen we re-integratie 2e spoor. Deze re-integratiefase laat zich vergelijken met outplacement maar dan wel met de component arbeidsongeschiktheid. In de meeste situaties vertaalt zich dit naar een langere begeleidingstijd in verband met herstel. Voor beide partijen gelden bij re-integratie rechten en plichten die zijn vastgelegd in de Wet verbetering Poortwachter. Zo is de werkgever verplicht om re-integratie in te zetten en is de werknemer verplicht om passend werk te accepteren. 


De werkwijze van de talentenmeesters is altijd gericht op positieve ontwikkeling en zelfwerkzaamheid van de werknemer. Door het inzetten van de TMA, de Talenten Motivatie Analyse, een van de assessments die wij afnemen, geven wij zowel de werknemer als de werkgever inzicht in de best passende mogelijkheden voor de werknemer. Zit hier toekomst in? Dan begeleiden wij de werknemer naar de nieuwe mogelijkheden. Zitten er meer haken en ogen aan de re-integratie? Dan adviseren wij hoe een volgend traject er uit kan zien. Iedere stap is maatwerk en wordt met volledige instemming van alle partijen gezet. 


Begeleiding is altijd maatwerk!
Een outplacementtraject bestaat uit een wekelijkse intensieve begeleiding gedurende drie maanden door een loopbaanadviseur/carrierecoach/per-sonal coach en een recruiter waarbij ondersteuning wordt verkregen in de zoektocht naar een nieuwe baan en/of werkkring. 


Bij een re-integratietraject wordt dezelfde ondersteuning geboden, echter neemt dit meer tijd in beslag in verband met de persoonlijke

mogelijkheden en hersteltijd van de werknemer.  De nadruk ligt de eerste periode langduriger op coaching naar herstel dan op het vinden van een andere baan. 


Deze intensieve ondersteuning wordt door onze kandidaten als zeer positief ervaren, zij werken immers actief aan nieuw toekomstperspectief!

​

Meer weten?

Vul het contactverzoek in, of bel ons even!

​

HR advies – TMA assessments – exclusive search – loopbaanadvies – mobiliteitstrajecten – outplacement - werving & selectie

de talentenmeesters                                  Bavincklaan 7                    1083 AT Amstelveen

​

vakkundig_en_betrouwbaar.png

VAKKUNDIG EN BETROUWBAAR

beste_prijs.png

BESTE PRIJS-KWALITEITVERHOUDING

thumb_up.png

KLANTGERICHT

maatverk.png

MAATWERK

bottom of page